Home

Achtergrond 211 x bekeken

Extra geld voor tomatentelers in Almería

Andalusie heeft telers in Almería toegezegd het budget voor geïntegreerde teelt en biologische gewasbescherming te verhogen van 6 miljoen naar 10 miljoen euro.

Landbouwminister Isaías Pérez Saldaña zei na een bezoek aan tomatenbedrijven in Almería zo onder de indruk te zijn van de inspanningen van telers op gebied van geïntegreerde teelt, dat hij de regionale bijdrage wilde verhogen. Volgens hem hebben telers goed gereageerd op de phytosanitaire problemen met paprika’s vorig seizoen in Almería. De problemen hebben er volgens Saldaña toe geleid dat telers en organisaties zich nu meer bewust zijn van de situatie en hebben chemische middelen veelal plaats gemaakt voor biologische gewasbescherming.

Bovendien is de exportpositie van tomaten uit Almería toegenomen. In totaal is de tomatenteelt in het gebied nu goed voor 32% van de totale tuinbouw aldaar. Dat is een groei van 6% ten opzicht van vorig seizoen.

Het nieuwe Spaanse tomatenseizoen staat op het punt te beginnen met de eerste volumes vanuit Murcia. De eerste prijzen zijn volgens de telersorganisatie ‘stabiel’ te noemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.