Home

Achtergrond

Expertisecentrum Groene Ruimte West-Nederland

Hogeschool Inholland en IPC Groene Ruimte gaan samen ‘expertisecentrum Groene Ruimte’ opzetten in West-Nederland. Daartoe tekenden de partijen gisteren een intentieverklaring.

Volgens de ondertekenaars is het een steeds grotere uitdaging om in het volle Nederland een balans tussen wonen, werken en recreatie te vinden. Dit geldt volgens hen zowel voor het buitengebied als voor de groene ruimte in de steden.

In het expertisecentrum brengen de partijen naar eigen zeggen praktische kennis en ervaring samen waarmee vernieuwingen kunnen worden gestimuleerd. Het is volgens hen van essentieel belang dat de verbinding tussen bedrijfsleven, overheid, landbouw, onderwijs en burger sterker wordt. Daarnaast ontwikkelen de partijeen lesprogramma voor studenten en een begeleidingsprogramma voor bedrijven.

Het bouwen van het expertisecentrum vindt parallel plaats aan het verbeteren van de Bos en Natuurbeheeropleiding van Hogeschool Inholland.

Of registreer je om te kunnen reageren.