Home

Achtergrond 220 x bekeken

Ex-advocaat Zeegers dood gevonden in Amsterdam

Voormalig advocaat Bram Zeegers is vanmorgen dood aangetroffen in zijn huis aan de De Lairessestraat in Amsterdam-Zuid.

Dat heeft de politie vandaag gemeld. De politie wil bevestigen noch ontkennen dat het om zelfdoding gaat. Wel is Zeegers gevonden onder "verdachte omstandigheden'', aldus de politie. De recherche is daarom direct een onderzoek begonnen en is nog bezig met een sporenonderzoek. Het slachtoffer is rond 09.45 uur nog in de woning.

De melding kwam bij de politie binnen rond 03.00 uur via iemand die in de woning van Zeegers aanwezig was. De politie ziet die persoon niet als verdachte. Wel is die persoon in de nacht van maandag op dinsdag door de brandweer uit de woning gehaald en met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht nadat diegene onwel was geworden.

Vorige week verhoorde de rechtbank Zeegers nog in het proces-Holleeder. In de rechtbank trad Zeegers op als getuige. Om niet herkend te worden zat hij achter een zwart scherm. Hij was jarenlang vertrouwensman en vriend van de in 2004 vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Zeegers heeft in het vooronderzoek vijftien uitvoerige verklaringen afgelegd.

Inmiddels is het proces tegen Holleeder en medeverdachten vandaag weer voortgezet. Voorzitter Rino Verpalen van de rechtbank maakte kort melding van het overlijden van getuige Zeegers. Verder ging hij er niet op in. Ook het Openbaar Ministerie en de advocaten hebben tot nu toe nog niets over de dood van Zeegers gezegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.