Home

Achtergrond 214 x bekeken 6 reacties

Even wennen

Campina ligt in de clinch met Albert Heijn. De grootgrutter heeft de verkoop van de merkmelk van de zuivelcoöperatie gestaakt.

Het nieuwe product dat evenwichtiger van vetsamenstelling is voegt volgens Albert Heijn onvoldoende waarde toe. Campina denkt daar heel anders over en wijst op de succesvolle introductie bij andere winkelformules. De zuivelproducent is de zoveelste levenmiddelenfabrikant die door Albert Heijn onder druk wordt gezet.

Siem Jan Schenk, de voorzitter van de melkveehouders in LTO Nederland vindt dat het zo langzamerhand wel eens tijd wordt voor een leveringsstaking.

Campina moet nu haar poot stijf houden en Albert Heijn enige tijd van enkele veelgevraagde producten onthouden.

De zuivelmarkt is op dit moment van dien aard dat grote melkverwerkers voldoende lucratieve alternatieven voorhanden hebben voor de melk, meent de LTO-voorman.

Voor die redenering is wel iets te zeggen. Het besef dat er krapte is op de zuivelmarkt is nog steeds niet bij alle supermarkten doorgedrongen. Zij moeten er aan wennen dat de overschotten van weleer al lang zijn weggewerkt.

Een leveringsstaking kan het gewenningsproces versnellen, al moet de positie van de zuivelsector ook niet worden overschat.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H Nieuwdorp

  Direkt stoppen met Leveren,dit zouden alle producenten van verse levens middelen moeten doen. Want de prodecenten worden uitgeknepen en moeten onder de kostprijs leveren zodat de grootgrutters hun zakken kunnen vullen.Het word tijd dat Ararisch Nederland eens wakker word en de koppen bij elkaar steekt.

 • no-profile-image

  Henk

  Aanbieding van de week

  Albert Hein winkels te koop 3 halen 2 betalen

 • no-profile-image

  Peter melkveehouder

  Onze koeien geven kwalitatieve gezonde melk met bijna gemiddelde gehalten; deze melk wordt door de melkfabriek opgehaald.

  wij produceren dus maar 1 soort melk.
  Door vervormingen en verpakkingen in de zuivelfabrieken ontstaan meerdere soorten melk.
  Een soort minder in de supermarkt van deze soorten is niet zo erg ;als er maar duidelijk onze melk in de schappen blijft anders wordt de consument weer terug verwezen naar de boerderijen.

 • no-profile-image

  johan verbeek

  Gelukkig eens een bericht dat de keer zijde van het uit buit gedrag van de groot grutters laat zien ,dus Campina laat zien wat je voor ons als leden waard bent,door ook de andere produkten te gaan boycotten of aanzienlijk in prijs gaan verhogen. Toon nu dat eendracht maakt macht, in deze tijd zeker op gaat.

 • no-profile-image

  Jac

  Jazeker de poot stijf houden Campina, nu hopelijk de rest van de producenten ook nog een keer. Wordt tijd dat de primaire sector eens een prijsverhoging krijgt ipv altijd de supermarkt

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Prachtig dat we eindelijk sterker staan dan die supermarkten die ons de laatste jaren hebben uitgebuit. Campina hou je rug sterk en lever ze helemaal niets meer!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.