Home

Achtergrond 176 x bekeken

Europa's tien mooiste gebieden voor plattelandstoerisme

Het Oostenrijkse Pielachtal, ofwel het Dirndl-dal, is uitgeroepen tot een van Europa's tien mooiste, opkomende toeristische plattelandsgebieden.

Het gebeurde op het jaarlijkse Europese Touristiek Forum in Portugal. Een Nederlandse inzending was er niet bij. Of dat volgend jaar wel zo is, blijft nog onduidelijk. Turkije doet wel mee aan de race om de EDEN-trofee (European Destinations of Exellence).

Andere bestemmingen dit dit jaar in de prijzen vielen zijn: het Waals-Belgische stadje Durbuy. Dit geldt als de kleinste stad ter wereld en bestaat uit veertig kleine dorpen. Die bezitten sinds de Middeleeuwen één gezamenlijk stadsrecht; het Kroatische gebied Sveti Martin na Muri en het Clonakilty District in Zuidwest-Ierland.

Of registreer je om te kunnen reageren.