Home

Achtergrond 190 x bekeken

Europadag komt in vlagprotocol

Europadag, 9 mei, wordt op verzoek van minister president Jan Peter Balkenende opgenomen in het vlagprotocol.

Op die manier wordt bestaand gebruik formeel vastgelegd. Dat heeft staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) vandaag gezegd.

Nu al wappert de Europese vlag, die van Nederland niet in het Europese hervormingsverdrag moest staan, op ambassades en bij hoog Europees bezoek op overheidsgebouwen. Ook op 9 mei hangt die vlag al uit, maar dat gebruik wordt nu formeel in het vlagprotocol vastgelegd.

Het vlagprotocol is niet hetzelfde als de officiële Nederlandse vlaginstructie. Die is alleen van toepassing op de Nederlandse vlag. Bovendien moet bij verandering van die instructie ook de koningin worden betrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.