Home

Achtergrond

Europa wil meer hoogopgeleide immigranten trekken

De Europese Commissie wil dat Europa meer hoogopgeleide immigranten gaat opnemen.

Morgen zal eurocommissaris Franco Frattini (justitie) een voorstel indienden voor een Europese 'blauwe kaart'. Die moet de tegenhanger worden van de Amerikaanse 'Green Card', een vergunning om in de Verenigde Staten te mogen wonen en werken.

Voor het handhaven en verbeteren van de Europese economische groei is het essentieel dat Europa een magneet wordt voor de hoogopgeleiden, vindt de commissaris. Frattini vindt dat er nu nog te veel goed gekwalificeerde immigranten naar de VS, Canada en Australië verhuizen. Dinsdag stelt hij ook voor legale immigranten van buiten de EU meer rechten te geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.