Home

Achtergrond 205 x bekeken

Euro opnieuw naar record

De euro is in de loop van vanmiddag opnieuw op een recordstand ten opzichte van de dollar uitgekomen.

De Europese munt stond enige tijd boven de psychologische grens van 1,43 dollar, maar zakte later op de middag weer terug naar een waarde van 1,4283 dollar.

Een eerder record werd begin deze maand behaald met een stand van 1,4281 dollar. De opmars van de euro - oftewel de waardevermindering van de dollar - begon eind september en was het directe gevolg van de renteverlaging in de Verenigde Staten. De lagere rente heeft als effect dat de dollar voor valutahandelaren minder aantrekkelijker wordt. De Amerikaanse munt staat al langer onder druk als gevolg van het tekort op de handelsbalans van de VS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.