Home

Achtergrond 169 x bekeken

Ergste gevaar gaslek Heinenoord geweken

Het ergste gevaar rondom het gaslek in Heinenoord is geweken. De inwoners van het Zuid-Hollandse dorp mogen weer naar buiten.

Dit heeft een woordvoerster van de gemeente Binnenmaas gemeld. Bij werkzaamheden aan de Sluisendijk ontstond vandaag rond 11.00 uur een lek in een transportleiding, dat een gevaarlijk gas verspreidde.

Welk gas ontsnapte, is nog steeds niet bekend. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om waterstof of ethyleen-oxide. Beide stoffen zijn gevaarlijk voor de gezondheid. In het dorp ging de sirene af en moesten inwoners binnen blijven. De omgeving rondom het lek werd afgesloten.

De gemeente Binnenmaas, waar Heinenoord toebehoort, heeft inmiddels een telefoonnummer geopend waar mensen informatie kunnen krijgen: 0800-1351.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.