Home

Achtergrond

Egypte gaat weer kernenergie opwekken

Egypte gaat verscheidene kernenergiecentrales bouwen. President Hosni Mubarak heeft dit vandaag aangekondigd, bericht het staatspersbureau Mena.

Egypte begon al aan kernenergie te werken in de jaren zeventig. Het land hield er echter resoluut mee op na de ramp met de kerncentrale van Tsjernobyl in de toenmalige Sovjetunie.

Egyptische media en politici hebben al geruime tijd gerept van plannen voor de hervatting van de nucleaire projecten. Mubarak bevestigde vandaag dat Egypte zijn vreedzame kernenergie zal opwekken in nauwe samenwerking met de internationale waakhond en adviseur voor kernenergie, de IAEA. Mubaraks verklaring meldt niet hoeveel kerncentrales er komen en wie ze bouwt. Mubarak zou vorig jaar al China en Rusland hebben gepolst voor de bouwplannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.