Home

Achtergrond

Ecologische atlas over Waddenzee

Het Wageningse wetenschappelijk instituut IMARES heeft woensdag de Ecologische Atlas Waddenzee gepubliceerd.

In de atlas is alles te vinden over dieren en planten die in de Waddenzee voorkomen, maar ook alle beschikbare kennis over stromingen, getijden, watersamenstelling en zeebodem.

Over de Waddenzee bestond niet eerder een compleet naslagwerk, aldus de makers. De nieuwe atlas is van belang voor allerlei organisaties en overheden die betrokken zijn bij het beleid en beheer over het bijzondere stukje zee. Bij calamiteiten biedt het boekwerk een bundeling van gedetailleerde kaarten. De atlas is gefinancierd door het ministerie van LNV en in te zien op de website van IMARES, www.wageningenimares.wur.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.