Home

Achtergrond

EU dreigt met verbod op import Braziliaans vlees

De Europese Unie gaat de import van Braziliaans vlees verbieden als de voedselveiligheid in het Zuid-Amerikaanse land niet verbetert.

Dat heeft de eurocommissaris verantwoordelijk voor volksgezondheid, Markos Kyprianou, vandaag gezegd in het Europees Parlement.

Als de situatie niet voor het einde van dit jaar duidelijk is verbeterd, zal de EU maatregelen nemen, eventueel een importverbod, aldus Kyprianou. EU-deskundigen gaan volgende maand voor onderzoek naar Brazilië.

Het land is de grootste vleesexporteur ter wereld. Het spreekt beschuldigingen tegen dat dieren er worden ingespoten met illegale groeihormonen. Vooral Ierse en Britse boeren eisen dat de Europese Commissie Braziliaans vlees tegenhoudt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.