Home

Achtergrond 185 x bekeken

Duitse partij wil maximumsnelheid autowegen

De Duitse regeringspartij SPD streeft naar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op alle autosnelwegen in de Bondsrepubliek.

Op een partijcongres van de sociaaldemocraten vandaag in Hamburg stemde een krappe meerderheid van de gedelegeerden voor een snelheidheidsbeperking. De partijleiding had gevraagd om tegen te stemmen.

De SPD-voorstemmers verwachten voordelen voor het milieu in de strijd tegen het broeikaseffect. Een snelheidslimiet kan de uitstoot van kooldioxide terugdringen. Om een snelheidsbeperking wettelijk vast te leggen is de steun van coalitiegenoot CDU/CSU nodig. De christendemocraten lijken er weinig voor te voelen.

Duitsland is het enige land in de EU waar de bevolking zich sterk verzet tegen een maximumsnelheid op snelwegen. Op ongeveer de helft van de Duitse Autobahnen is de snelheid werkelijk vrij. Wel geldt daar een adviessnelheid van 130 kilometer per uur. De Europese Commissie riep Duitsland eerder dit jaar op om een maximumsnelheid in te voeren.

Het SPD-congres in Hamburg heeft zich uitgesproken voor een radicaal ander milieubeleid. In 2040 moet de CO2-uitstoot met 40 procent zijn verminderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.