Home

Achtergrond 229 x bekeken 8 reacties

Duitse bond vindt verruiming melkquotum zinloos

De Duitse landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) vindt een verdere verruimming van het melkquotum zinloos en daarom een stap in de verkeerde richting.

De bond vindt het zinvoller om een saldering op EU-niveau in te voeren of over te gaan tot een reductie van de superheffing.
Het motief dat de bond voor dit standpunt hanteert is dat in het afgelopen quotumjaar 2006/07 in elf van de lidstaten de productie onder het plafond is gebleven, ondanks de uitbreiding van de ruimte met 0,5 procent.

Gesaldeerd is daardoor in de Europese Unie uiteindelijk een quotumruimte van 1,9 miljard kilo onbenut gebleven. De productie moet daarom niet worden gestimuleerd door de quotumruimte nog verder op te krikken, aldus Duitse belangenorganisatie. De federatie vindt dat eventuele overproductie in bepaalde landen – voordat een superheffing wordt opgelegd – eerst weggestreept moet worden tegen de eventuele onderproductie in andere landen. In Duitsland gebeurt dat al op verwerkersniveau.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mensonides

  ben met het duiste standpunt eens afschaffing superheffing of EC vereffening quota.

 • no-profile-image

  ------------

  dirk is zeker lid van de nmv

 • no-profile-image

  riet

  Eindelijk een voorstel waar ik me helemaal in kan vinden en gelijk maar invoeren lijkt me. Scheelt een hoop discussie (en tijd en geld...)

 • no-profile-image

  dirk

  en nu lto nog maar die zullen wel weer dwars liggen zoals gewoonlijk

 • no-profile-image

  sliek

  goed idee quotum verruiming lijdt alleen tot meer werk voor het zelfde inkomen

 • no-profile-image

  dirk

  Gezond verstand, het is er gelukkig nog.

 • no-profile-image

  Koning

  gelijk invoeren

 • no-profile-image

  willem

  Laten we het hle quotumsysteem direct maar afschaffen, Nu onmiddelijk uitbreiden lukt toch haast niet omdat er simpelweg geen vee voor is Het duurt toch altijd minstens twee jaar als een kalf aan de melk is, Dan gaat het dus toch geleidelijk. Door gebrek aan grond loopt het dus ook niet zo snel en afzetten van mest is in mijn ogen te kostbaar.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.