Home

Achtergrond 1 reactie

Drie fondsen voor beveiliging Hirsi Ali

De werkgever van Ayaan Hirsi Ali heeft vandaag twee fondsen geopend waarin donateurs geld kunnen storten ten behoeve van haar beveiliging.

Daarnaast is er een fonds in Amsterdam opgezet. Het American Enterprise Institute (AEI), waar Hirsi Ali werkt, heeft dat vandaag bekendgemaakt. De conservatieve denktank roept geïnteresseerden op geld te doneren.

Het AEI heeft voor Hirsi Ali twee financiële vehikels opgetuigd in de Verenigde Staten, waarvan één fonds naast de oud-politica ook andere dissidente moslims steunt. Verder beheert het advocatenkantoor van Britta Böhler een fonds in Amsterdam, dat is bedoeld om alle donaties van buiten de VS te verwerken.

Daarmee is Hirsi Ali daadwerkelijk begonnen met het inzamelen van geld om haar bewaking in de Verenigde Staten te betalen. In het afgelopen jaar heeft Nederland die kosten betaald. Aan die bijdrage kwam op 1 oktober een einde, nadat de overgangsperiode twee keer was verlengd om Hirsi Ali in staat te stellen zelf voor haar beveiliging te zorgen. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt dit besluit van het kabinet. Na haar vertrek als VVD-Tweede Kamerlid verhuisde Hirsi Ali vorig jaar september naar Washington, waar ze aan de slag ging bij het AEI.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Job C.

    Hirsi Ali is de beste investering die de vrije wereld kan doen.
    Eén ding staat buiten kijf....Ayaantje is een wereldwijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.