Home

Achtergrond 189 x bekeken

Dorpsraad bezorgd over Agriport 2

De gemeente Wieringermeer is nog niet helemaal klaar voor de gevolgen van een versnelde ontwikkeling van Agriport A2.

Dat vindt de dorpsraad van Kreileroord. "De gemeente is nog niet helemaal klaar voor de gevolgen die de ontwikkeling van de tweede fase met zich zal meebrengen", zei de heer Van Dam donderdag namens de dorpsraad in de commissie voor grondgebiedzaken. Dat meldt de Wieringermeerbode.

De zorgen hebben met name betrekking op de huisvesting van de seizoensarbeiders. De grond van de eerste fase van Agriport mag dan wel volledig aan de man zijn gebracht, pas 20 procent van het gebied is daadwerkelijk bebouwd. En nu al doen zich grote problemen voor ten aanzien van huisvesting van tijdelijke werknemers, zo verklaart de dorpsraad.

"We zijn niet tegen de ontwikkeling van Agriport maar wel op dit moment. Er is nog helemaal geen duidelijke visie op de huisvesting van de weknemers. Er is geen plan van aanpak, niets. De leefbaarheid in Kreileroord daalt ondertussen naar een nulpunt. Steeds meer gezinnen dreigen het dorp de rug toe te keren. We vinden dat de gemeente daarom zijn verantwoordelijkheid moet nemen", aldus Van Dam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.