Home

Achtergrond

Dodental tropische storm Noel gestegen

Het dodental als gevolg van de tropische storm Noel is in de Dominicaanse Republiek en Haïti opgelopen tot zeker vijftig.

Talrijke inwoners worden nog vermist. De wind en regen van Noel teisterden dinsdag Cuba en bewogen zich daarna door het Caribisch gebied in de richting van de Bahama's.

Noel maakte maandag het eiland Hispaniola onveilig met windsnelheden van 75 kilometer per uur. Rivieren traden buiten hun oevers en veroorzaakten enorme overstromingen. Vele duizenden families sloegen op de vlucht voor het natuurgeweld.

De situatie blijft moeilijk en de schade is erg groot. Zeker tien bruggen zijn ingestort en ruim 6000 woningen zijn beschadigd. Ook vele bananenplantages, tomatenkwekerijen en uientelerijen zijn verwoest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.