Home

Achtergrond 262 x bekeken

Doden op Hispaniola door zware storm

Een zware storm heeft gisteren op het eiland Hispaniola zeker 21 mensenlevens geëist.

Hispaniola, in de Caribische Zee, wordt gedeeld door Haïti en de Dominicaanse Republiek. Reddingswerkers verwachten dat het dodental nog verder zal toenemen.

De schade door de storm, die de naam Noel draagt, is volgens Amerikaanse media erg groot. Vele honderden families zijn op de vlucht geslagen voor het natuurgeweld. Op sommige plekken stond in korte tijd meer dan een halve meter water in huizen.

Noel, intussen actief boven Cuba, heeft vooral de Dominicaanse Republiek getroffen. In Haïti, waar 90 procent van de bossen zijn gekapt, waren er zover bekend geen doden. Er was schade door overstromingen omdat de kale heuvels geen water meer kunnen vasthouden. Verscheidene bruggen in beide landen zouden zijn ingestort waardoor dorpen van de buitenwereld zijn afgesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.