Home

Achtergrond 159 x bekeken 1 reactie

Dieselprijs naar record

De prijs van diesel heeft vandaag in Nederland een recordhoogte bereikt.

De prijs kwam met 1,139 euro per liter eentiende cent boven het record van oktober 2005 terecht. Dit blijkt uit cijfers van belangenvereniging UnitedConsumers.

Eerder deze week bereikte LPG ook al een recordhoogte van 0,638 euro per liter. De prijsstijgingen volgen op de recordstand van ruwe olie. Vorige week bereikte de Amerikaanse olieprijs een nieuw record, waarna hij alleen maar verder bleef stijgen. Oplopende spanningen tussen de Turkse regering en Koerden in Noord-Irak en de lage olievoorraden in de Verenigde Staten liggen hieraan ten grondslag.

Het consumentencollectief is verbaasd dat de benzineprijs nog 8 eurocent afligt van de recordprijs van september 2005. "Meestal gaat de benzine als eerste omhoog'', aldus een woordvoerder van UnitedConsumers. Mogelijk heeft het te maken met de extreme piek die de benzineprijs in 2005 bereikte.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul

    wat is de prijs van rode diesel ?

Of registreer je om te kunnen reageren.