Home

Achtergrond

Derde kwartaal gunstig voor bloemenveilingen

De bloemenveilingen in Nederland hebben het derde kwartaal van dit jaar bijna twaalf procent meer omzet behaald dan vorig jaar.

Het wisselvallige weer is de verklaring. De consument bleef deze zomer bloemen kopen.

Vooral het feit dat een warme juli uitbleef, stuwde de omzet fors op, meldt de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland. In vergelijking met een jaar eerder, toen de zomer wel zorgde voor warmte, werd in juli ruim veertig procent meer omgezet. Augustus viel wat tegen met een omzetverlies van ruim 1 procent, september werd de gunstige koers hervat met 5,5 procent omzetwinst.

In totaal hebben de veilingen tot nu toe dit jaar 3,2 miljard euro omgezet. Dat is 6,2 procent meer dan in dezelfde periode in 2006. De totale aanvoer ligt bijna 1 procent lager. De omzetwinst komt voor een deel uit betere prijzen: de gemiddelde prijs van alle producten steeg met 2 cent naar 33 eurocent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.