Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Coalitiefracties akkoord met reparatie heffingen

De coalitiefracties CDA, PvdA en ChristenUnie stemmen in met reparatie van de Wet op de bedrijfsorganisatie.

Daarmee worden procedurele fouten in vakheffingen met terugwerkende kracht tot 1999 rechtgezet.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) bepaalde in november 2006 dat verschillende heffingsverordeningen van bedrijfs- en productschappen niet geldig zijn. Deze verordeningen moeten volgens de wet door de ministers van LNV, EZ en SZW worden bekrachtigd, ook als het slechts het terrein van één van deze ministeries betreft.

Op grond van de uitspraak van het CBB moet de wet worden aangepast. "Inhoudelijk is er niets mis met de heffingen", benadrukte minister Gerda Verburg van LNV gisteravond in de Kamer. "Er zijn fouten gemaakt in de procedure."

VVD-kamerlid Charlie Aptroot stemde in met de wijziging, maar diende een amendement in om deze niet met terugwerkende kracht te laten gelden. De Kamer stemt 18 oktober over het amendement en het wetsvoorstel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Roovers

    Goed gedaan Gerda, als je straks bent afgeschoffeld bij de regering of het CDA is er nog wel een baantje bij het PT en daar verdien (krijg) je nog veel meer dan als minister.

Of registreer je om te kunnen reageren.