Home

Achtergrond 162 x bekeken

China maakt zich op voor tyfoon Krosa

De Chinese autoriteiten hebben meer dan een miljoen mensen geëvacueerd in het zuidoosten van het land wegens de verwachte komst van tyfoon Krosa.

Tienduizenden vissersschepen zijn uit voorzorg teruggeroepen naar de haven. De grootste problemen worden verwacht in de provincies Zhejiang en Fujian. Meteorologen verwachten dat Krosa dit weekend nog China zal bereiken.

Krosa ontwrichtte zaterdag het openbare leven in grote delen van Taiwan. Bedrijven en instellingen bleven dicht, het openbaar vervoer lag grotendeels stil. De schade is volgens Aziatische media aanzienlijk. In meer dan twee miljoen huishoudens viel de stroom uit. Voor zover bekend vielen er zeker vijf doden en tientallen gewonden.

In China is het vakantietijd, waardoor ooral zaterdag veel toeristen moesten vertrekken van eilanden voor de kust. Meerdere toeristische evenementen werden geschrapt, aldus Chinese media. Omdat Krosa mogelijk in de metropool Shanghai voor problemen kan zorgen, zijn daar speciale draaiboeken uit de kast gehaald voor een goede doorgang van de Special Olympics, de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke handicap.

De schade door tyfoon Lekima, die eerder huishield in Azië, wordt steeds duidelijker. De Vietnamese autoriteiten meldden zaterdag zeker dertig doden en 22 vermisten. Meer dan 70.000 huizen zijn verwoest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.