Home

Achtergrond 255 x bekeken

CTGB laat serie onkruid- en schimmelbestrijders toe

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) laat een serie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe, voor onder meer de gewasbescherming in akkerbouw.

Het gaat om Finy (metsulfuron-methyl), dat wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in wintertarwe en zomergerst. Fabrikant is Agrichem.

Onkruidbestrijder Revus (mandipropamid) wordt voorlopig toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in consumptie-, poot- en zetmeelaardappelen. Producent is Sygenta.

Het middel Rudis (prothioconazool) krijgt een toelating als schimmelbestrijdingsmiddel voor gebruik in de onbedekte teelt van prei, bloembol- en bloemknolgewassen. Mesurol FS (methiocarb) wordt toegelaten als zaadbehandelingsmiddel voor mais. Rudis en Mesurol zijn van Bayer.

Danadim Progress (dimethoaat) van Cheminova krijgt een uitbreiding volgens de vereenvoudigde procedure voor gebruik als insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel in zomer- en wintergerst en haver.

Sencor (metribuzin) van Bayer krijgt uitbreidingen voor gebruik in aardappelen en voor gebruik als herbicide in graszaadteelt van Engels raaigras en in de teelt van bos-, was- en winterpeen.

Of registreer je om te kunnen reageren.