Home

Achtergrond 168 x bekeken

CSM schat negatief effect grondstofprijzen op 190 miljoen

De stijgende prijzen voor grondstoffen leiden tot 190 miljoen euro hogere kosten bij CSM Bakery Supplies.

Dat maakte het voedingsmiddelenconcern op een beleggersbijeenkomst bekend.

CSM zegt de hogere kosten te compenseren door prijsverhogingen. "Wij verhogen de prijzen van onze producten met 10-20 procent om het effect van de hogere inputkosten te compenseren", aldus directeur Gerard Hoetmer. "Deze prijsverhogingen zijn uitzonderlijk, maar beslist noodzakelijk. Wij schatten dat het resultaat over 2007 voor een bedrag van 8 miljoen euro negatief zal worden beïnvloed."

Tot nu toe beschermde de centrale inkoop het Diemense concern enigszins. Tevens zegt het bedrijf dat een besparing van 10 miljoen euro dit jaar en volgens jaar het effect verzacht. Het resultaat staat daarom slechts beperkt onder druk. Hoetmer: "Wij verwachten geen impact op de positieve winstverwachting." In 2006 besteedde CSM circa 1 miljard euro aan grondstoffen.

CSM Bakery Supplies bespeeld een markt ter waarde van ongeveer 20 miljard euro en heeft in Europa en de VS marktaandelen van respectievelijk 12 en 7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.