Home

Achtergrond 171 x bekeken 3 reacties

CLM en DLV werken samen aan schoon water

Het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en DLV Plant gaan samenwerken om boeren en tuinders te stimuleren te letten op de grond en het oppervlaktewater wanneer zij bestrijdingsmiddelen of meststoffen gebruiken.

CLM en DLV noemen het project de 'schoon water aanpak'. Centraal in de aanpak staat dat CLM en DLV de gebruikers van bestrijdingsmiddelen en meststoffen betrekken bij het zoeken naar oplossingen voor de vervuiling van bodem en water, zonder dat de opbrengst er onder lijdt.

Voor provincies, waterschappen en drinkwaterbedrijven betekent het een preventieve aanpak van een probleem waar zij mee kampen. En de aanpak voorkomt dat overheden en telers tegenover elkaar komen te staan en elkaar de zwarte piet toespelen.

In Noord-Brabant is deze aanpak volgens CLM en DLV met succes toegepast. Daar werken 350 telers en loonwerkers 'grondwatervriendelijk' met gewasbeschermingsmiddelen en dat heeft een milieuwinst van 65 procent opgeleverd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jac

  snap het niet, waarvoor moet je millieuvriendelijk werken nu weer in een project gieten zodat er 2 organisaties geld aan verdienen, terwijl het volgens mij toch normaal is dat je rekening houdt met oppervlakte water of ander millieu?

 • no-profile-image

  gangbare boer

  je moet boeren niet stimuleren om milieuvriendelijk te werken door 2 dure organisaties aan het werk te zetten maar de boeren die dat niet doen fiks te beboeten en dat geld onder boeren die milieu vriendelijk werken te verdelen.

 • no-profile-image

  hendrikus

  laten ze vooral naar de tuinders [boomkwekers] kijken,en niet alleen overdag

Of registreer je om te kunnen reageren.