Home

Achtergrond

CDA niet blij met naam beweging Verdonk

Het CDA vindt het ”niet fatsoenlijk” dat Rita Verdonk voor haar nieuwe beweging gebruik heeft gemaakt van de termen ’trots op Nederland’ waarmee de christendemocraten eerder campagne voerden bij recente verkiezingen.

”En ook nu willen we dit motto nog gebruiken”, aldus een partijwoordvoerder. Verdonk kondigde woensdag aan de beweging Trots op Nederland op te richten en daarmee deel te nemen aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Het CDA laat merkendeskundigen uitzoeken of er tegen Verdonk opgetreden kan worden.

Verdonk zegt zich niet gerealiseerd te hebben dat het CDA dat motto heeft gebruikt. Ze benadrukt dat Trots op Nederland nog een werktitel is, later volgt de echte partijnaam. ”Ik nodig het CDA uit samen te werken aan een trots Nederland.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.