Home

Achtergrond

CDA gaat uit van verlenging missie Uruzgan

Fractievoorzitter Pieter van Geel van het CDA in de Tweede Kamer gaat ervan uit dat het kabinet met een goed voorstel komt om de ISAF-missie in de Afghaanse provincie Uruzgan te verlengen.

Dat heeft de fractieleider van de grootste regeringspartij gisteravond (lokale tijd) gezegd in een interview met het NOS Radio 1 Journaal tijdens een bezoek van een Tweede Kamer-delegatie aan Aruba.

Van Geel sprak van een "grondtoon van doorgaan''. Hij zei er alle vertrouwen in te hebben dat het voorstel van het kabinet aan de eisen van het CDA kan voldoen. Volgens hem mag "de westerse wereld Afghanistan niet in de steek laten'' en is tijdens de NAVO-bijeenkomst in Noordwijk gebleken dat "nu al zo veel landen'' militaire steun willen geven, dat de missie doorgezet kan worden.

Momenteel zijn de fractieleiders van de Tweede Kamer bezig met een tiendaagse reis op de Antillen en Aruba. ChristenUnie-voorman Arie Slob reageerde iets terughoudender dan Van Geel op de verwachte versterking van onder meer Frankrijk in Uruzgan. Volgens hem is het kabinet aan zet om met een voorstel te komen voor het al dan niet verlengen van de ISAF-missie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.