Home

Achtergrond 167 x bekeken

CDA en PvdA willen snel opheldering Verhagen

Het CDA en de PvdA willen snel van minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) weten of de Iraans-Nederlandse mensenrechtenactivist Abdullah al-Mansouri werkelijk ter dood is veroordeeld in Iran.

De bewindsman moet daar zo snel mogelijk achter zien te komen. Als de veroordeling klopt, moet Verhagen alle zeilen bijzetten om een executie te voorkomen.

Dat zeiden de Kamerleden Karien van Gennip (CDA) en Martijn van Dam (PvdA) maandag. Zoon Adnan van de veroordeelde vreest dat zijn vader binnen 48 uur zal worden geëxecuteerd. Van Dam is terughoudend, omdat vorige keer bleek dat berichten over een veroordeling niet klopten.

Van Gennip en Van Dam wijzen er tegelijk op dat de Tweede Kamer al enige tijd ernstig bezorgd is over de situatie van al-Mansouri. Meerdere fracties stelden daar herhaaldelijk vragen over. Verhagen heeft steeds contact opgenomen met de Iraanse ambassadeur. Laatstelijk gebeurde dat op 17 oktober, meldde zijn woordvoerder, maar daarna is geen informatie meer ontvangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.