Home

Achtergrond 184 x bekeken 1 reactie

CDA en CU/SGP Zuid-Holland willen steun jonge boeren

Een motie die de statenfracties van CDA en CU/SGP hebben ingediend om de subsidieregeling voor jonge boeren voort te zetten is verworpen.

In 2006 opende de provincie een subsidieregeling voor jonge boeren via de Regeling LNV-subsidies. Jonge boeren hebben de subsidies vaak nodig, stellen de fracties, omdat bij bedrijfsovername of het stichten van een nieuwe onderneming veel geld nodig is.
CDA en CU/SGP zeggen het vreemd te vinden dat Gedeputeerde Staten de motie verwierp. “De agrarische sector is in Zuid-Holland van bijzonder belang, met name als drager van het landschap”, benadrukt Ton van der Stoep (CDA). Statenlid Henk van Dieren (CU/SGP) vindt dat er sprake is van discriminatie. “Deze regeling bestaat wel voor jonge ondernemers in de niet-agrarische sector. Dit moet gelijk worden getrokken.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jaap Schep

    Ik ben het volledig met de motie eens en vind het onbegrijpelijk dat GS hem heeft verworpen. Als we het groene gedeelte van Zuid-Holland goedkoop willen laten beheren en onderhouden door agrariers, moet je er wel voor zorgen dat er genoeg jonge ondernemers in het gebied blijven en indien nodig hen daarbij financieel ondersteunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.