Home

Achtergrond 171 x bekeken

CBB vraagt productschap om duidelijkheid

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) stuurt deze week een brief naar het Productschap Tuinbouw (PT) waarin zij vraagt duidelijkheid te geven over de autorisatie voor vakheffingen.

Dat heeft een woordvoerder van het CBB gezegd. Het CBB verwacht de komende tijd diverse uitspraken in juridische procedures tegen de vakheffingen van het PT. Tenminste één van deze zaken betreft een boomkwekerij.

Bij de meeste zaken gaat het om het ontbreken van expliciete instemming met de verordening door een van de betrokken ministeries (LNV, Economische Zaken, SZW). Het CBB wil dat het PT aangeeft waaruit instemming van de betreffende ministers blijkt.

Het CBB heeft recent uitspraken gedaan in een aantal zaken die tegen de vakheffing van het PT liepen. In alle gevallen heeft het CBB de verordeningen ongeldig verklaard. Het PT moet nu miljoenen euro's terugbetalen. Een woordvoerder van het PT heeft gezegd dat het schap de rekening voor de claims doorstuurt naar het ministerie van LNV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.