Home

Achtergrond 248 x bekeken

C&A slaat milieuvriendelijke koers in

Kledingwinkelketen C&A gaat op de 'eco-toer'. Het bedrijf kondigde vandaag een aantal maatregelen aan die moeten bijdragen aan een beter milieu en klimaat.

Zo zullen de plastic tasjes worden gemaakt van gerecycled plastic, komt er een CO2-neutrale winkel en zullen de katoenen kledingstukken in de winkels gemaakt zijn van 100 procent biologisch geteelde katoen.

Het hele pakket van maatregelen valt onder een nieuwe strategie met de naam 'We C&Are'. Onderdeel ervan is het terugbrengen van de CO2-uitstoot van de winkels als het gaat om energiegebruik voor verlichting.

C&A wil, naar eigen zeggen, niet meeliften en profiteren van de populariteit van klimaat- en milieuonderwerpen. "Onze klanten verwachten dit van ons'', verzekerde Andreas Seitz, directielid van C&A. "Wij hebben als familiebedrijf waarden als duurzaamheid, eerlijkheid, vertrouwen en geloofwaardigheid hoog in het vaandel staan. Maar veel belangrijker, voor onze klanten zijn het milieu en het veranderende klimaat belangrijke onderwerpen.''

Vanaf 2008 zullen 12,5 miljoen kledingstukken in de winkels in Europa gemaakt zijn van 100 procent biologisch katoen. "Het is geen mix van gewone katoen en biologisch. Bovendien is het gecertificeerd'', aldus Seitz. Consumenten gaan niet meer betalen voor de 'biologische kleding'.

"We leveren marges in, maar dat moet je soms doen om op langere termijn winst te behalen en marktleider te blijven'', aldus Seitz. Het directielid wees op de goede omzetcijfers van het bedrijf in de eerste zes maanden van dit jaar. De omzet kwam uit op 2,9 miljard euro, een toename van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. "En de verkoop in september en oktober zijn goed van start gegaan'', aldus Seitz.

Het bedrijf verwacht aan het einde van dit jaar uit te komen op een omzet van boven de 6 miljard euro. C&A is in zestien landen in Europa actief. Bij de kledingwinkelketen werken ongeveer 34.000 mensen. De eerste winkel werd in 1841 geopend. Het bedrijf werd opgericht door Clemens en August Brenninkmeijer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.