Home

Achtergrond

'Britse scholier niet zomaar blootstellen aan Al Gore'

Britse scholieren mogen de documentaire An Inconvenient Truth van de Amerikaanse ex-president Al Gore niet langer zomaar bekijken in de klas.

Op last van de rechter moet de overheid voortaan een begeleidend schrijven verspreiden waarin staat dat er over het klimaatprobleem dat Gore aansnijdt ook andere opvattingen bestaan. Dat hebben Britse media vanmiddag gemeld.

Een vader van twee schoolgaande kinderen uit Dover was naar de rechter gestapt om een regeringsplan te torpederen. Dat voorzag erin om 3500 middelbare scholen in het land de veelbesproken documentaire te geven voor vertoning aan de leerlingen. De vader vindt de film evenwel politieke propaganda vol wetenschappelijke onjuistheden en sentimenteel gezever.

De rechtbank ziet een vertoningsverbod niet zitten, maar achtte een begeleidend schrijven van de overheid bij deze actie wel op zijn plaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.