Home

Achtergrond 219 x bekeken

Branden Californië bijna bedongen

Brandweermannen hebben de resterende bosbranden in de Amerikaanse staat Californië bijna onder controle.

Gisteren woedden nog slechts zes branden die voor de helft onder controle waren, aldus nooddiensten.

Een woordvoerster van de nooddiensten verwachtte dat de laatste branden de komende dagen volledig bedongen zijn. Functionarissen wilden echter nog niet de overwinning op de elementen uitroepen, omdat aan het eind van de week weer hardere wind en hogere temperaturen worden verwacht.

"We zijn tevreden over de vooruitgang die is geboekt gedurende het weekend, maar we blijven zoals altijd waakzaam'', aldus de zegsvrouw. "De situatie kan snel veranderen vanwege de aard van de branden.''

Ruim 3200 woningen worden nog steeds bedreigd door het vuur en circa 1100 geëvacueerden verblijven nog in opvanghuizen. Op het hoogtepunt van de vuurzee die op 21 oktober begon, waren 23 branden actief. Eind vorige week kreeg de brandweer meer controle op het verwoestende vuur doordat de wind ging liggen en temperaturen daalden.

Door de natuurbranden waren 640.000 mensen gedwongen hun huizen te verlaten. Het vuur heeft iets meer dan 200.000 hectare land in de as gelegd en verwoestte 1800 huizen en bedrijven. De schade in de regio San Diego bedraagt alleen al 1 miljard dollar. Zeker twee grote branden zijn aangestoken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.