Home

Achtergrond 187 x bekeken

Bos niet bezorgd over dure euro

Minister Wouter Bos van Financiën heeft ”geen zorgen” over de huidige hoge koers van de euro.

Dat zei hij vandaag in Luxemburg, voorafgaand aan overleg met twaalf collega’s uit de landen met de euro. Bos wees erop dat de eurolanden bij invoering van de eenheidsmunt streefden naar een sterke munt. En die is er nu, aldus Bos.

Ook de Duitse minister van Financiën, Peer Steinbrück, leek niet bezorgd. ”Ik heb een voorkeur voor een sterke euro”, zei Steinbrück. ”Ik houd van cash en ik houd van een sterke euro”, voegde hij er aan toe. Een land als Frankrijk is wel erg bezorgd over de hoge koers, want die maakt de export duur.

De ministers willen maandag komen tot een gezamenlijke opstelling tijdens de G7-bijeenkomst binnenkort in Washington. Bos zei te verwachten dat andere machtsblokken in de wereld ook hun bijdrage zullen leveren aan een oplossing van ”wereldwijde onevenwichtigheden”.

De euro was vandaag 1,41 dollar waard, maar net iets onder het record van vorige week maandag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.