Home

Achtergrond 171 x bekeken

Boomkweker uit Astene veroordeeld tot celstraf

Een boomkweker uit het Belgische Astene is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar effectief.

Dit meldt de website Canteclaer. De 56-jarige man had een caravan in brand gestoken waarin twee Poolse arbeiders zaten. De twee Polen konden tijdig de brandende caravan verlaten en bleven ongedeerd. De twee mannen werkten al enkele jaren voor de Astenaar en woonden in de caravan.

De boomkweker hield tijdens het proces vol dat hij niet wist dat de Polen in de caravan zaten toen hij die in brand stak. Maar de rechter geloofde dat niet. De Polen zeiden dat de man hen uitbuitte, de boomkweker beweerde dan weer dat de arbeiders hem pestten.

Naast de celstraf kreeg de boomkweker ook een boete opgelegd en moet hij de Polen een schadevergoeding van 60.000 euro betalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.