Home

Achtergrond

Boerderij Uitdaging in de startblokken

Zes jonge boeren en boerinnen staan in de startblokken voor de ondernemersuitdaging, een game op Boerderij.nl. Acht weken lang spelen ze tegen elkaar.

Op 21 oktober start de Boerderij Uitdaging op Boerderij.nl. Zes jonge boeren en boerinnen doen 8 weken lang mee. De winnaar heeft straks veel geleerd als ondernemer en krijgt een tiendaagse reis naar Canada als beloning!

Wie zijn de deelnemers?
Het zijn drie boeren en drie boerinnen, in de leeftijd van 18 tot 32 jaar: akkerbouwers, melkveehouders, varkenshouders en pluimveehouders. Uit heel Nederland. Hun namen volgen binnenkort!

Wat moeten ze doen?
De zes deelnemers krijgen elke week een opdracht met vijf vragen die ze van maandag tot en met vrijdag gaan oplossen op de site van Boerderij.

Wat voor soort opdrachten krijgen de deelnemers?
Typische boerendilemma’s. Dus vragen waar ondernemers antwoord op moeten verzinnen. Uiteraard moeten ze ook risico nemen, want dat hoort bij ondernemen.

Hoe kan ik het spel volgen?
Vanaf 21 oktober staan er elke dag stukjes tekst, filmpjes en foto's van de deelnemers op Boerderij.nl. Je kunt van minuut tot minuut volgen wat hun antwoorden zijn.

Kan ik zelf ook meespelen?
Ja! Je kunt elke dag via een peiling bepalen welke deelnemer 't het beste doet. Maar je kunt ook zelf antwoorden plaatsen, en zelfs foto's en filmpjes. Uiteraard kun je jouw favoriete deelnemer(s) ook tips geven via een reactieknop.

Is er ook een publieksvraag?
Ja! Elke week is er een vraag waar iedereen aan mee kan doen. Na 8 weken verloten we een videocamera onder de deelnemers aan de publieksvraag.

Hoe bepalen jullie wie van de zes de beste deelnemer is?
Dat bepaalt een deskundige jury van Boerderij. Elke week is er een weekwinnaar en na 8 weken een eindwinnaar. Tevens kun jij als bezoeker van de site stemmen via een poll. Die stemmen tellen mee voor de jury. Dus help jouw favoriet aan een overwinning! (Over de uitslag wordt in geen geval gecorrespondeerd.)

Wat kunnen de zes deelnemers winnen?
De nummer 1 wint een tiendaagse reis naar Canada voor twee personen! Maar ook de nummers 2 tot en met 6 maken kans op een prijs, een geldbedrag (variërend van €1.500 tot €500). Ieders bijdrage wordt dus gehonoreerd.

Marcel Henst

Of registreer je om te kunnen reageren.