Home

Achtergrond 198 x bekeken

Bodemdaling Noordwest-Friesland omgeven met vraagtekens

Het is onduidelijk hoeveel de bodem in Noordwest-Friesland is gedaald door gas- en zoutwinning in het gebied.

Dat meldde gedeputeerde Sjoerd Galema van de provincie Friesland vanmiddag. Begin maart stuurde het Friese waterschap Wetterskip Fryslan een brandbrief naar het ministerie van Economische Zaken, waarin stond dat de bodem veel sneller daalde dan was voorzien.

Vandaag hebben onder meer de betrokken gemeenten, het ministerie, de provincie, gaswinbedrijf Vermillion en zoutwinbedrijf Frisia met elkaar overlegd over de situatie. Daaruit bleek dat de betrokkenen verschillende cijfers over de daling hebben.

Pas in december moet onafhankelijk onderzoek duidelijkheid geven over hoeveel de bodem daadwerkelijk is gedaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.