Home

Achtergrond 189 x bekeken

Bloemenveilingen Vleuten en Oost Nederland willen fuseren

De bloemenveilingen Vleuten en Oost Nederland hebben 17 oktober te kennen gegeven dat zij willen gaan fuseren.

De twee willen ook gaan verkassen naar een nieuwe vestiging in de gemeente Ede. Gaat deze fusie door, dan telt Nederland nog slechts twee bloemenveilingen: FloraHolland (voorheen FloraHolland en Aalsmeer) en de nu aangekondigde fusiecombinatie.

Bij het tekenen van de intentieverklaring hebben de besturen van de twee veilingen aangegeven dat zij zich samen willen onderscheiden van andere veilpunten. Dat willen zij bereiken met een goede bereikbaarheid (het bedrijventerrein A12 Ede-Veenendaal, direct aan de snelwegen A12 en A30) en de toepassing van moderne technieken, toegesneden op de doelgroep.

De nieuwe veiling wil in de regio een sterke positie in gaan nemen. Met een breed assortiment aan bloemen, planten en aanverwante producten en een snelle en fijnmazige distributie. Een aanvullende doelstelling is het verder ontwikkelen van op de doelgroep toegesneden verkoopvormen en dienstverlening. De veiling wil hiermee aanvoerders en kopers 'een serieus alternatief bieden', schrijven de besturen in een persbericht.

De besturen gaan nu een fusievoorstel schrijven dat nog dit jaar ter goedkeuring aan de leden wordt voorgelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.