Home

Achtergrond 465 x bekeken 13 reacties

Biologische kippen ongezonder

Biologische kippen zijn ongezonder dan kippen uit de bio-industrie.

Het pluimvee dat vrij rondloopt blijkt vatbaarder voor ziektes. Hennen in legbatterijen hebben gemiddeld een aanzienlijk langer en gezonder leven, bevestigt een onderzoek door het ministerie van Landbouw van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren.

Het pluimvee dat buiten rondloopt, is aan veel meer ziektekiemen blootgesteld die infecties kunnen veroorzaken. Biologische boeren moeten daarom veel meer antibiotica en vaccins gebruiken.

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat het sterftecijfer bij biologische kippen 30 procent hoger ligt dan bij hun gekooide soortgenoten, meldde de Duitse krant Die Welt vandaag. Scharrelkippen komen tussen biologische kippen en legbatterijkippen in.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michael

  Welke onderzoek is dat geweest?


  "Kunnen ze samen mooi optrekken met Engeland want daar heeft een soortgelijk onderzoek uitgewezen dat biologisch slecht is voor het milieu."

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Geef mij hetzelfde budget wat aan deze manipulatie onderzoekjes wordt uitgegeven en ik zal u een uitslag geven, die precies het tegenovergestelde
  laat zien.
  Wie echt in dit soort onzin gelooft ...die kan ik ook niet wijzer maken.
  Immers wat baat een wijze uil een bril, indien hij toch niet zien of horen wil.
  Een hert in de dierentuin zal langer leven dan in de
  vrije natuur.
  Een mens die nooit buiten komt zal niet in het verkeer sterven.
  Ook zal die mens minder snel verkouden worden of andere overdraagbare ziektes krijgen.
  Zo kan ik nog ff doorgaan, maar ach la maar.
  Zondige mensen vinden het maar wat fijn dat hen elke week hun slechte daden enz. vergeven worden.
  Zij zijn daarvoor gaarne bereid om iets te blijven geloven, wat ook al lang als fictie is afgedaan door weldenkende mensen.
  M.a.w. het is maar net wat je wenst te geloven, of beter nog wat jou het beste uitkomt.

 • no-profile-image

  Michel

  De vraag is of Duitsland nu gaat handelen naar hun eigen onderzoek. Ik ga ervan uit dat Duitsland nu het legbatterij verbod gaat opheffen. Of in elk geval hiervoor gaat pleiten bij de EU. Kunnen ze samen mooi optrekken met Engeland want daar heeft een soortgelijk onderzoek uitgewezen dat biologisch slecht is voor het milieu. Beide ministeries van landbouw moeten pleiten voor een goed ondernemersklimaat waarin alle boeren in de EU zelf kunnen bepalen welk systeem het beste bij hun past. Tevens moeten alle subsidies richting biologisch nu ook maar eens tegen het licht worden gehouden. Misschien is het beter om deze subsidies te verstrekken aan boeren die iets extra's doen aan voedselveiligheid, zoals bij IKB systemen.

 • no-profile-image

  boer

  Jammer dat geschreven wordt vanuit een vooronderstelling van tegengesteld belang i.p.v. gezamenlijk. Onverstandig als je de veehouderij wil stimuleren om te verbeteren. Mensen met verstand van zaken weten allang dat er heel veel mogelijk is op het gebied van modern en en duurzame veehouderij en dat dit niet verbonden is met het verleden maar met de toekomst. Schaalvergroting en moderne technieken maken dat voedselproductie een geweldige slag maakt naar duurzame productie. De keuze voor biologische of gangbare productiewijze is niet belangrijk, daar zit alleen een verschil in productievoorwaarden, die kunnen prima naast elkaar functioneren. De producent én consument kunnen vervolgens kiezen. De markt stuurt. Ondernemer let op uw zaak!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Wakker dier kom er maar in ............

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  idd wakker dier, het is maar net wat je wenst te geloven, of beter nog wat jou het beste uitkomt.

 • no-profile-image

  H.M. van der Veer

  M.h.,

  Wij namen kennis van uw berichten over "Megastallen voor varkens" en de slechtere conditie van "Biologische hennen". Ondanks onze positie als fabrikant van pluimveeautomatisering voelen wij behoeft om kort te reageren.

  Verdiepingsstallen voor varkens kunnen een oplossing zijn voor ruimtegebrek op diverse locaties. Hetzelfde geldt voor pluimveestallen, waarvan momenteel eveneens sprake is. Hier worden vaak kleinere (oude) stallen vervangen door modernere. De betiteling "Megastallen" is alszodanig misleidend in dit geval.

  Berichten over de kwetsbaarheid van biologisch- en vrijlopend pluimvee zijn net zo nieuwsbrengend als dat het 's nachts donker wordt. Geen enkele pluimvee -houder / -kenner zal hier verbaasd over zijn. Jammer dat de politiek zo gevoelig is voor de doelstellingen van aktiegroeperingen en dierenbeschermers, waarbij dierengezondheid en welzijn nogal twijfelachtig blijken te zijn, de pluimveehouder de rekening gepresenteerd krijgt en de reputatie van de sector geschaad wordt.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  H.M van der Veer (11.13 uur)
  Weer zo een belanghebbende die zijn passie preekt.
  Bioboer pas op je kippen,
  ook van der veer wil je maar wat graag wippen*!
  Voor een ander geluid....
  kijk even naar de reactie op 27 oct. 16.56 uur.
  *: wippen hier niet bedoeld als neu... maar als VERneuken.

 • no-profile-image

  xxx

  ik wou het net zegge

 • no-profile-image

  Michel

  Spijker op zijn kop, melkveehouder !!

 • no-profile-image

  Dorien

  Wakker Dier vind dat deze onderzoeken zijn gemanipuleerd. De onderzoeken die de PvdD altijd naar voren haald worden vaak anders uitgelegd omdat hun dat dan beter uitkomt en door mensen als wakker dier klakkeloos als waarheid bestempeld. Dus hoezo gemanipuleerd zelf kunnen ze er ook wat van. Dat is voor hun de waarheid en dat willen zij geloven omdat hun dat beter uitkomt... Waar heb ik dat toch eerder gelezen... Ze willen er ook niet aan geloven dat een boer altijd het beste met zijn dieren voorheeft of dat nu biologisch of gangbaar is. Het ene of het andere systeem past nu eenmaal beter bij een bepaald persoon, ook zal de boer zijn uiterste best doen zijn dieren 7 dagen per week te verzorgen. Maar voor mensen als wakker dier is dat praten tegen dovemansoren, want dat is niet hun waarheid.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Gefeliciteerd boer uit Noord-Holland (09.43).
  Jij bent de eerste boer hier, die een hele reactie zonder taal/stijlfouten kan produceren.
  Ik twijfel dan ook aan jouw ondertekening.
  Ook de inhoud is overigens twijfelachtig, maar wel weer zo simpel, dat enig "gangbaar" belang herkenbaar is.
  Zou mij niet verbazen, als hier een vergaderboerke o.i.d., een onbezoldigd woordje mee wenst te spreken.
  Als ik lees dat de boer in kwestie, geen belang erkent of bepleit voor een
  maximaal dierenwelzijn, dan ben ik gauw klaar.
  Dan is het laat maar.
  Weer een belanghebbende die zijn belang wat beter verpakt, maar verder weer standaard geneuzel.
  Medezoogdieren zijn geen
  paar boerenklompen of
  een kilo gangbare aardappelen,
  Daaag BOER uit Noord-Holland.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.