Home

Achtergrond 3 reacties

Biggen voor arme Thaise boeren

Delftenaar Ruben van Beek heeft veel succes met zijn project 'geef een big' voor de landbouw in Thailand.

Van Beek reisde vorig jaar met zijn Thaise vriendin door Thailand toen hij geconfronteerd met de armoede van de Thaise boeren het idee kreeg om via sponsoring aan de allerarmste boeren een dier geven. Een dier waar ze iets aan zouden hebben en waar ze mee vooruit konden: een big dus. Van Beek wil een big geven plus een zak met voer voor 60 euro.

Terug in Nederland kocht Van Beek 600 spaarvarkens op die hij uitzette bij verschillende bedrijven. Inmiddels zijn de eerste biggen afgeleverd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rom

  Wat een goed, leuk en bruikbaar idee...!!

  Ik zou graag zo'n spaarvarken hebben voor mijn kleine B&B....

  en als er is wat (resultaten) materiaal in de vorm van foto's of brochures.

  Alvast bedankt en héél véél succes met Uw sympathieke aktie....!!!!

  Rommeltje

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  vreselijk project: Thai hebben een vegetarische leefstijl met de heerlijkste gerechten bereid met soja en tropisch fruit. Door de armste mensen vlees op te dringen worden direct hieraan gekoppeld westerse ziekten en problemen ingevoerd. Hoe houdt men trouwens vlees goed in een warm land als je ook zo arm bent zijn diepvrieskisten en ijskasten ook ver te zoeken. Het slachten van het arme dier, dat bijna als een huisdier op zal groeien zal ook een traumatische ervaring voor de kinderen zijn die gehecht aan het biggetje raken.
  Slecht project, duidelijk door de vleesindustrie gestuurd.

 • no-profile-image

  E Hendrikx

  Alles in het leven kun je negatief uitleggen. Ik vraag mij wel af hoe het kan dat mensen zo zeer in hun gelijk kunnen geloven dat ze anderen niet meer respecteren. En erger nog minder bedeelde mensen niet een stukje van hun welvaart gunnen omdat het volgens hun denken politiek niet correct is. Zelf argumenten die nog kant noch wal raken worden gebruikt. verder wil ik Ruben veel succes wensen met zijn actie.

Of registreer je om te kunnen reageren.