Home

Achtergrond

'Bewegen in groen op doktersrecept'

In de strijd tegen zwaarlijvigheid wil Staatsbosbeheer Nederlanders meer buiten in een groene omgeving laten bewegen. Het liefst op doktersadvies.

Bewegen in de natuur heeft een groter effect dan zweten in de sportschool, blijkt uit een Britse proef. Volgens Staatsbosbeheer komt daaruit naar voren dat mensen bewegen in een groene omgeving hoger waarderen en het daardoor ook langer volhouden. Dit meldt het vakblad Tuin&Landschap.
De organisatie hoopt dat minister Verburg van LNV en Klink van Volksgezondheid heil zien in 'groen bewegen op recept'. In Engeland is al enige ervaring opgedaan met dokters die dit voorschrijven.

Uit onderzoek van NIVEL (Nederlands Instituut voor Onderzoek van de gezondheidszorg) blijkt dat Nederlandse huisartsen zelden 'groen' doorverwijzen. In de gesprekken waarbij een advies voor de levensstijl , zoals bewegen, houding en sport, aan de orde kwam, werd een wandeling in de natuur geen enkele keer genoemd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.