Home

Achtergrond

Betere toegang groene stroom tot net

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken onderzoekt maatregelen om te komen tot snellere aansluiting van opwekkers van groene stroom op het elektriciteitsnet.

De CDA-bewindsvrouw denkt er in december uit te zijn. Zij vraagt de beheerder van het landelijke netwerk, Tennet, om tot die tijd geen nieuwe aanvragen om aansluiting in behandeling te nemen.

Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak (GroenLinks) klaagde eerder deze week over de procedures rond aansluiten. Grote vervuilende centrales zouden eerder aangesloten worden dan opwekkers van alternatieve energie.

Tennet gaat bij aanvragen tot dusver uit van het principe "wie het eerst komt, eerst maalt''. De minister onderzoekt hoe dit aangepast kan worden: "Het kabinet investeert fors in de uitbreiding van de productie van duurzame energie. Het spreekt voor zich dat aansluiting op het transportnet dan ook gegarandeerd moet worden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.