Home

Achtergrond 194 x bekeken

Bestuurleden Numico vangen miljoenen na overname

De bestuursleden Chris Britton en Niraj Mehra van Numico ontvangen beide ruim 2 miljoen euro als de overname van het bedrijf door het Franse Danone doorgaat.

Dat maakt de babyvoedingfabrikant vandaag nabeurs bekend.

Over de forse beloning die topman Jan Bennink van Numico ontvangt na een overname ontstond vorige maand ophef. Bennink zou er bijna 90 miljoen euro aan overhouden.Minister Wouter Bos van Financiën zei na Kamervragen hierover dat hij wil dat bedrijven openbaar maken welke extra beloningen hun bestuurders ontvangen bij een fusie of overname van de onderneming.

Numico maakte vandaag ook bekend Christina Neu als de nieuwe bestuursvoorzitter te willen voordragen. Neu trad in 1986 in dienst bij Danone. Danone is ook voornemens de Fransman Francois Caquelin voor te dragen als bestuurslid. Caquelin zal verantwoordelijk zijn voor alle financiële activiteiten binnen Numico.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.