Home

Achtergrond 168 x bekeken

Besmetting campylobacter varieert flink

De campylobacterbesmettingen bij vleeskuikens variëren flink binnen en tussen de verschillende koppels.

Dat blijkt uit monsternames van containermest van vleeskuikens. Die monsternames zijn een onderdeel van een pilot van de vleeskuikensector om de besmetting met campylobacter in kaart te brengen en maatregelen daartegen te nemen.

De eerste fase van de pilot is gericht op de ontwikkeling van een solide monitoringssystematiek voor campylobacter. Deze fase is eind dit jaar afgerond. Afhankelijk van de resultaten van de eerste fase van de pilot start de vleeskuikensector begin volgend jaar een tweede fase.

In deze fase wordt een brede aanpak van monitoring voorzien en aandacht besteed aan mogelijke maatregelen tegen campylobacter.

Of registreer je om te kunnen reageren.