Home

Achtergrond 158 x bekeken

Besluit over geld greenports in 2008

Het kabinet neemt in 2008 een besluit over verdere financiële steun aan de vijf greenports. Dat heeft landbouwminister Gerda Verburg de Tweede Kamer laten weten.

Uiterlijk volgend jaar wordt bekend op hoeveel geld de greenports, waaronder Greenport Boskoop, kunnen rekenen uit de tweede tranche van het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Het kabinet heeft in de rijksbegroting 2008 geen geld gereserveerd voor de greenports.
De Greenport Bollenstreek komt definitief niet in aanmerking voor subsidie van het ministerie van VROM. Minister Jacqueline Cramer heeft de Duin- en Bollenstreek, waar veel vasteplantenkwekers zitten, op een reservelijst geplaatst.
Voorzitter Piet Trimp van de NBvB-kring Boskoop noemt het zorgelijk dat de overheid niet met geld voor de greenports over de brug komt. „De greenports moeten geen ondergeschoven kindje worden. Het economisch belang van de vijf landelijke greenports samen is groter dan dat van Mainport Rotterdam.’’

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.