Home

Achtergrond 2 reacties

'Bedrijven moeten Polen Nederlands leren'

Minister Ella Vogelaar voor Integratie gaat met werkgevers overleggen hoe bedrijven kunnen helpen om Polen en andere Oost-Europese werknemers in te burgeren.

Dat heeft zij vandaag gezegd. Op deze manier wil zij zorgen in de Tweede Kamer wegnemen over de kinderen van deze mensen.

Steeds meer Poolse en andere Oost-Europese kinderen bezoeken Nederlandse scholen omdat hun ouders hier werken. De leerlingen komen echter slecht mee op school, omdat zij niet of nauwelijks Nederlands van hun ouders hebben geleerd.

Werkgeverskoepel MKB-Nederland wijst erop dat het ook voor werkgevers van belang is dat goede vakmensen de taal leren. Werkgevers kunnen mensen aan zich binden door daar in te investeren.

Voor regeringspartijen CDA en PvdA gaat een gesprek met de werkgevers niet ver genoeg. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg van het CDA vindt dat Vogelaar samen met minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin ervoor moet zorgen dat Polen verplicht inburgeren in het belang van hun kinderen. PvdA-Kamerlid Staf Depla wil dat ouders van kinderen met een taalachterstand verplicht Nederlands leren.

Vogelaar stelt echter dat het niet mogelijk is om Poolse werknemers verplichte taallessen of verplichte opvoedingsondersteuning te geven zodat zij hun kinderen met Nederlands kunnen helpen. Polen is namelijk lid van de Europese Unie en voor deze burgers geldt dat zij niet gedwongen hoeven in te burgeren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jules

  na Zdravnje !!

 • no-profile-image

  anoniem

  Inburgeren zoals de medelanders in de afgelopen 30 jaar. De zekerheid van een uitkering geeft meer voldoening dan blijven werken voor een een inkomen.
  Het is niet sociaal als je gaat werken als je een uitkering kan krijgen, daardoor ontneem je een ander zonder inkomen de mogelijkheid op een baan met inkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.