Home

Achtergrond 222 x bekeken 18 reacties

Beboet veehandelsbedrijf vecht overtreding aan

Veehandel Janssen in Koningsbosch gaat de boete die het bedrijf opgelegd kreeg door de AID aanvechten.

Dat zegt een van de eigenaren, Jean Janssen. Gistermiddag werd een veewagen van het bedrijf, geladen met 16 zeugen van 250 kilo, van de weg gehaald omdat er volgens de AID sprake was van plaatselijke overbelading.

De chauffeur van de wagen had de 16 zeugen geplaatst in twee hokken. De AID hanteert een wettelijke norm van 235 kilo per vierkante meter. Deze norm is echter gebaseerd op dieren van 100 kilo.

"Voor zeugen voldoet die norm niet", stelt Janssen. "Als je zeugen van 250 kilo volgens die norm zou laden, hebben ze veel te veel ruimte en lopen ze veel meer kans op verwondingen en schade tijdens het transport." Ook de AID stelde gisteren dat de dieren door de geconstateerde overtreding niet hadden geleden.

De Stichting Dier en Recht eiste gisteren dat de vergunning van het bedrijf wordt ingetrokken. Volgens Dier en Recht is het bedrijf in korte tijd drie keer in overtreding geweest.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  samen uit

  Dit soort zaken mogen gerust aan de kaak worden gesteld, maar op basis van feiten. Hier wordt eerst iemand aan de schandpaal genageld en later zal men pas eens gaan uitzoeken of de feiten kloppen. Kom op zeg we zitten hier niet in het midden-oosten. We zullen regels, die realistisch en haalbaar zijn met de sector moeten opstellen. Niemand is gebaad bij onhaalbare doelen, ook het dierenwelzijn niet. Dus samen de guldenmiddenweg is meer dan ieder aan de kant blijven staan. Voor al diegene die menen Janssen te moeten uithonen, kijk eens in de spiegel. Staat daar iemand die iedereen recht in de ogen aan kan kijken en kan zeggen " ik heb mijzelf altijd aan de wet gehouden". Dus nooit te veel gedronken en toch auto gereden, nooit te snel gereden, nooit door rood gereden, etc.

 • no-profile-image

  mulpie

  er zijn veel te veel gansen en zwanen ;net zo teveel aan zwijnen herten ree-en ;door wanbeleid van LNV en mileau en natuur org.is dat alles niet meer beheersbaar ;en veel te veel beschermde ;eksters; kraaien ;gaaien die weide vogelnesten vernielen ;;het is dweilen met de kraan open ;; wanneer gaan ze dit een keer inzien

 • no-profile-image

  aidan

  Ik vraag me af wat onderstaande reacties met het artikel van doen hebben ??????

 • no-profile-image

  dombo

  Gewoon niet reageren.
  Andere kant opkieken.
  Is er wat gebeurt dan?
  Daar weet ik niks van.
  Wat kan mij die varkens verdommen.
  Laat die varkens toch verrekken.
  As ik maar te vreten heb is mij alles goed.
  Ik slaap er gien minuut minder om ook al is het harstikke krom.
  Ik ben en blief een boertje en was altied al dom.
  Dat is mien geluk.

 • no-profile-image

  buitenstaander

  Er zijn nochtans domme boertjes die foutloos nederlands kunnen typen.
  Misschien moet dom boertje ondertekenen met bescheiden boertje?
  Immers zijn domheid valt hier niet op.
  Maar wie zijde gij dan?(20.22).
  Zijde gij helemaal niemand.....onderteken dan ev. met -kleine denker-. Dat zou u sieren als een
  man die weet wat ie kan.
  Dat lijkt niet veel te zijn , maar is toch net even wat anders.

 • no-profile-image

  Domme Denker

  Inspraak zonder inzicht geeft uitspraak zonder uitzicht.
  Daar is deze rubriek subliem voorbeeld van...

 • no-profile-image

  mulite

  stichting dier en recht is huigelachtige org.waar blijven ze als er duizenden nschapen sterven aan verstikking dood veroorzaakt door de KNUTom dat door mileau en natuur fanaten een optimaal leefklimaat is gevormd en teken gevaar!!! ?????

 • no-profile-image

  gli

  De reactie van dombo vind ik persoonlijk een beetje beneden peil. Hiermee loopt hij trouwens het risico van een averechtse uitwerking. Niet doen! Alleen maar opbouwende reacties geven, ook al ben je het pertinent oneens met een bepaalde reactie!

 • no-profile-image

  J.D

  Ja,waarom reageren wij altijd op deze artikelen?Die varkens moeten van a naar b en dat transportbedrijf weet zelf wel hoe dat moet.Als we zelf nou werk zouden gaan zoeken,hadden we geen tijd meer om met een ander zijn zaken te bemoeien.

 • no-profile-image

  Tom

  Zijn deze vorige reacties van belang voor het al dan niet beboeten van deze vervoerder in overtreding: ik denk van niet.
  Als je vindt dat een regel niet voldoet, vecht dan de regel aan voordat je hem overtreedt. Scheelt een hoop elende.

  Ik ben het wel met Mullie eens dat natuurontwikkeling wat meer mag letten op de agrarische hoofdstructuur, al mogen veel boeren ook wel leren werken met ecologische hoofdstructuur.

 • no-profile-image

  Boerke van Buten

  Altijd wat met die klootzak van een Janssen.
  Vergunning intrekken en hem zelf op transport zetten, midden tussen de varkens, dan levert ie - zeker weten-, vrijwillig zijn vergunning in.
  Wie het goed voor heeft met de sector doet geen zaken meer met die smeerlap!

 • no-profile-image

  tk

  Ik heb er wel begrip voor om zeugen minder ruimte in de wagen te geven zodat ze niet kunnen vechten. Of het slim was van dit transportbedrijf....? Het zou kunnen dat de AID juist deze transporteur uitkiest voor een controle, misschien terrecht maar het moet geen razzia worden. Als de zeugen goed uit de auto komen is er niets aan de hand volgens mij. En om er meteen weer een spoeddebat voor aan te vragen is natuurlijk volstrekt idioot. Als iemand 2 keer achter elkaar met drank op wordt aangehouden (wat heel gevaarlijk is maar dan voor mensen) vraagt de SP toch ook geen spoeddebat aan! Van Velzen hou aub op met die onzin!!!

 • no-profile-image

  Dan weet zelfs een buitenstaander mij kennelijk op de juiste waarde in te schatten. Dat streelt mijn ego, edoch, daar gaat het hier niet om.

 • no-profile-image

  Domme Denker

  Wat niet kan is nog nooit gebeurt...

 • no-profile-image

  J.D

  Wat de ganzen en zwanen betreft is het wel jammer dat ze niet boven de steden schijten.Dan zouden jagers een vette premie beuren voor het afschieten.
  Nu de boeren er mee opgescheept zitten ,mogen ze de schade zelf dragen en krijgen ze een paar peanuts als goedmakertje.

 • no-profile-image

  Ik denk, dat Dombo helemaal geen boertje is. Je zou zeggen, dat het een honende buitenstaander is. Dat is even wat anders.

 • no-profile-image

  koen

  Hallo,
  en ik dacht dat wij just hier in de vlaanders last hebben van al die regeltjes die ons politiek worden opgelegd ! ! ! ! Kben der dan ook van overtuigd dat de regelstellers nog nooit in onze(transporteurs/handelaars) schoenen hebben gestaan. Vorig jaar heb ik zelf voor zo'n 1875€ aan boetesbetaald voor "overtredingen" op het dierenwelzijn. Ik vind ook dat wij teveel aan de gemoedstoestand van de controlleurs in de slachthuizen afhangen, de ene keer kunnen bepaalde dingen wel en de andere keer weer niet !

 • no-profile-image

  wacht, domme denker , ik heb er ook nog 1: als het waait vanuit het noorden, heb je wind op de kop vauit het zuiden.
  Nu jij weer.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.