Home

Achtergrond 334 x bekeken

Bastknobbels op bomen

Houtige gewassen worden sinds drie jaar geteisterd door houtknobbels.

Dat meldt de website boomaantastingen.nl. die bedoeld is om inzicht te krijgen in nog niet verklaarde aantastingen van bomen. "Op dit moment is het belangrijk dat het onderwerp voldoende aandacht krijgt."

Recent onderzoek in Alphen aan den Rijn wees uit dat zo'n 32 procent van de essen is aangetast. Daarnaast zijn nog veel meer boomsoorten aangetast waaronder linde, kastanje, sierkers, beuk, haagbeuk, valse christusdoorn, sierappel en sierpeer. "We weten de oorzaak niet, kunnen het verschijnsel vanuit de celbiologie niet verklaren en weten de afloop van de aantasting ook niet. De verspreiding is in ieder geval in geheel Europa."

Of registreer je om te kunnen reageren.