Home

Achtergrond 253 x bekeken

Australische export schapenvlees naar Japan toegenomen

De Australische export naar de Japanse markt is voor het derde jaar op rij licht toegenomen.

Volgens vakblad Meat & Livestock Australia is er sprake van een langzaam maar zekere comeback. In totaal verscheepten exporteurs uit Australië in september 1130 ton schapenvlees. Volgens het blad houdt de export voorlopig wel aan, gezien de teruglopende voorraden in het Aziatische land.

Japanners gebruiken het vlees vooral voor 'Shabu Shabu', een gerecht waarbij het vlees en groente in bouillonsoep wordt gedoopt om daarna met rijst te worden vermengd. Japanse vrouwen verkiezen dit boven de Mongoolse variant, eenvoudigweg 'Ghengis Khan' genoemd, naar de beroemde dertiende-eeuws heerser.

Of registreer je om te kunnen reageren.