Home

Achtergrond 159 x bekeken

Arrestaties bij controle op A1

De politie heeft zeven mensen aangehouden tijdens een grote controle in de nacht van donderdag op vrijdag op de A1 bij Deventer.

Dat heeft het Korps landelijke politiediensten vandaag laten weten. De controle vond plaats bij bijna 1100 auto's en 24 vrachtwagens. Aan de actie 'Ochtendgloren' deden onder meer het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Voedsel en Waren Autoriteit mee.

Drie mensen werden aangehouden wegens het bezit van drugs, vier anderen waren vermoedelijk illegaal in Nederland. Een onbekend gebleven persoon parkeerde zijn auto ongeveer 600 meter voor de plek van de controle en sloeg op de vlucht. De politie ontdekte vervolgens 45 kilo marihuana in het voertuig met een straatwaarde van zo'n 350.000 euro.

Ruim 450 automobilisten reden te hard, bijna vijftig bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken. Twee vrachtwagenchauffeurs hadden te lang gereden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.